Tasco, uw partner in Specialty Printing!

Een stukje geschiedenis

Het verhaal van Tasco begint in 1993. Alain De Veleer en Alain Senechal richtten in hun garage thuis samen een bedrijf op, gericht op klanten uit de directe buurt die ondersteuning zochten op IT-vlak.

Pas in 1997 werden de activiteiten uitgebreid naar de grafische wereld met een nieuwe bedrijfsnaam Tele Action en kapitaalinbreng van twee extra zakenpartners, Alain Senechal en Jan Soete.

Als verdeler van apparatuur, geproduceerd in Europa, de VS en Canada, Taïwan en Japan, werd de klantenkring verder opgebouwd en trok het bedrijf einde 2000 richting Gavere. De showroom, kantoren en magazijn barstten uit hun voegen waardoor beslist werd om een nieuw en groter gebouw op te trekken in het industriepark in Asper, deelgemeente van Gavere. Er werd nagedacht over een nieuwe huisstijl om de communicatie met de buitenwereld dynamischer te maken. Met een sterk stijgende omzet en een mooi productengamma wilden we ook structuur brengen in de activiteiten. We startten vier aparte business units op: 'Finishing Solutions' voor afwerking drukwerk, 'Specialty printing', wat staat voor printoplossingen voor specifieke materialen, 'Information Technology' waarmee in 1993 al gestart werd en 'Technical Services' voor onderhoud en herstellingen van apparatuur bij de klanten in België en Luxemburg.'