Tasco, uw partner in Label Print Solutions!

Integratie en custom build solutions

Het Tasco team staat altijd klaar om u te helpen bij de zoektocht naar de gepaste software oplossing. Het systeem dat u nodig heeft is niet altijd op de markt, wij kunnen de aanpassingen die nodig zijn maken voor u.

Hieronder een voorbeeld:

Qualiserv labelprinter programma

Onze klant, die een webshop heeft om snoepogrammen te bestellen (www.snoepogram.be) wil een eenvoudige manier om voor zijn snoepogrammen gepersonaliseerde labels te printen vanaf zijn online database (Microsoft SQL). Alles moet vlot verlopen want er moeten per dag zo'n 2.000 labels geprint worden.

Voor elke bestelling zijn er twee labels, een label met een aantal tekstvelden om op de verpakking te kleven met gegevens van verzender en ontvanger. Het tweede label bevat de foto die de verzender bij de bestelling geüpload heeft. Op het label met de foto staat ook de tekst die de gebruiker heeft ingetikt bij de bestelling. Die tekst moet geformatteerd worden (plaats, kleur, bold, italic, ...) en op een bepaalde positie geplaatst worden volgens de keuze van de verzender.

Basisidee

We kozen voor een automatisatie van 'Nicelabel' om het voor de klant eenvoudig te maken bij het aanpassen van de lay-outs van de labels. Verder moet de klant de gewenste bestellingen kiezen (van-tot) en kan hij een bepaald type bestellingen selecteren, volgens een gekozen code.

Uitdaging

Koppeling met de online data:

De gegevens moeten rechtstreeks opgehaald worden uit de online database van de klant uit twee verschillende tabellen. Op verschillende plaatsen moet de data aangepast worden naar een voor Nicelabel 'standaard' formaat. De structuur van de database en de koppeling tussen de tabellen moet tevens uitgezocht worden met de ontwikkelaar van de webshop.

Stijlelementen van de tekst staan in HTML:

De stijl van de tekst voor het tweede label staat tussen de tekst in HTML codes. Die moet uit de tekst gefilterd worden en de stijl moet aan de hand van deze codes opgemaakt worden.

Conversie van de kleurencode van de data naar Nicelabel formaat:

De hexadecimale code die door de webontwikkelaar gebruikt werd om de kleur van de tekst aan te geven, komt niet overeen met het door NiceLabel gebruikte formaat. Dit moet omgezet worden.

Ophalen online beelden voor het tweede label:

De beelden voor het tweede label staan online in een map op de webhosting en moeten opgehaald worden voor koppeling aan het NiceLabel ontwerp. Elke bestelling bevat immers een andere foto. De foto moet tevens geresized worden om op het label te passen.

Oplossing

Door gebruik te maken van het door de klant gekende standaard pakket 'Nicelabel' als editor, maken we een universele label printer toepassing om zijn labels op de Primera LX900e labelprinter te printen (op rol).

De interface werd bewust zo eenvoudig mogelijk gehouden om het voor de klant mogelijk te maken om zonder tijdverlies volledig gepersonaliseerde labels te maken voor zijn webshop producten.